Rondkijken
De mooiste ontmoetingsplaats tussen zee en land! De Heerenkeet ligt midden in een schitterend natuurgebied: een van de mooiste van Zeeland. Uren rondlopen, fietsen of gewoon genieten van al het moois wat de natuur biedt. De vogels, de stilte, flora en fauna: u komt hier ogen tekort! Nagenietend van het natuurschoon is het uitzicht vanaf het terras van De Heerenkeet adembenemend!

Een met de natuur aan de Zuidkust van Schouwen.
Combineer een gastronomisch bezoek aan ons restaurant De Heerenkeet met een wandeling door de ruige, Zeeuwse natuur. Want, wat levert een meer voldaan gevoel op dan eerst heerlijk wandelen met de wind in je gezicht en daarna rustig bijkomen met een welverdiend hapje en drankje?

Wandelen kan in de omgeving van Restaurant Heerenkeet volop! Natuurmonumenten nodigt je van harte uit om de Zeeuwse natuur te ontdekken.Aan de rand van Nationaal Park Oosterschelde vind je een langgestrekt parelsnoer van natte zilte natuurgebieden. Dit is het thuis van duizenden kust- en weidevogels. Hier scharrelen ze hun kostje bij elkaar, broeden ze of rusten ze even uit tot de voedselrijke zandplaten in de Oosterschelde weer droogvallen.

Naar buiten
De Zuidkust van Schouwen biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Op steenworp afstand langs de Oosterschelde staat de Plompe Torenmuraltmuren.

Activiteiten
Door het gebied worden er regelmatig excursies gegeven door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Vaar mee naar de Roggenplaat in de Oosterschelde, proef zilte zaligheden in de Koudekerkse Inlaag tijdens een smakelijke excursie of ga mee met de boswachter op zoek naar bijzondere dieren en planten.

Op pad
Ga je liever zelf op pad om vogels te spotten? Dat kan natuurlijk ook. Door de natte natuur liggen verschillende fiets- en wandelpaden. Sta oog in oog met een groep lepelaars, laat je verwonderen door wolken van vogels die pendelen tussen de zandplaten en de inlagen en geniet van de weidse uitzichten en Zeeuwse wolkenluchten.

Kijk voor meer informatie, wandel- en fietsroutes, activiteiten en uitkijkpunten op:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/zuidkust-van-schouwen

Nieuws
De Heerenkeet verhuurt nu twee nieuwe prachtige appartementen voor de gasten die graag langer willen verblijven aan de Oosterschelde!
Klik “hier” voor meer informatie

De Heerenkeet in de winter
De Heerenkeet biedt alles voor een onvergetelijke tijd aan de Oosterschelde met een viswinkel, restaurant en twee prachtige appartementen. De appartementen bieden uitzicht op het water, zijn gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien: keuken met vaatwasser, aparte badkamer, comfortabele boxsprings, een eigen terras en nog veel meer. Perfect voor een romantisch weekend weg of een leuke trip met vrienden.

Ontdek ook de verse vis! De Heerenkeet vangt vis – letterlijk voor de deur -zeebaars en kreeft uit de Oosterschelde. De Noordzeevis komt rechtstreeks van de visafslag: van sliptong tot zeewolf en van kreeft tot kabeljauw. Nu ook te bestellen op www.versopjebord.nl 

In het sfeervolle restaurant kun je genieten van een heerlijk diner vol fantastische producten afkomstig van het Zeeuwse land. Perfect voor een gezellige avond uit.

Namens De Heerenkeet heten we u van harte welkom!