1763 toen het begon
Er werd er een dam naar de zandplaat voor de kust aan gelegd, een zo geheten blindensdam. In die tijd werd er een vergunning verleend aan een zekere Pieter Braber om bij de Flauwers een “zoetel-tente’te exploiteren. De voorloper van het huidige café . De dijk werd 4 jaar later verzwolgen door de golven, Het polderbestuur d.w.z. de dijkgraaf met zijn heemraden de heren van het waterschap Schouwen. Op 5 april 1809 bij Flaauwers om precies te zijn – zeven roeden ten oosten van de heemraadkeet vond een zware oeverval plaats. Een keet aan de dijk werd de naam “d’Eerekeete rond 1852 de vergaderplaats voor de dijkgraven de “heeren van Schouwen’of wel het polderbestuur van het waterschap. De Herbergier verplichtte zich de “heeren’van het e.e.a.te voorzien. In 1911 werd door waterschap Schouwen een aanbesteding in de krant geplaatst. Men zocht mannen die voor 10 cent een muurtje van bewapend beton wilde maken op het haven plateau van de Heerenkeet voor het voorkomen dat de sukerpeenen terug het water in rolde. Van die muurtjes zijn nu de bankjes gemaakt bij de haven. In 1914 kreeg de uitspanning zijn definitieve naam “de Heerenkeet”met vergunning. In 1943 werd de Heerenkeet door de bezetter gesloopt, waarna het werd herbouwd in 1948 door Simon Hart. Tijdens de watersnood diende ‘de Heerenkeet”hoog boven het woelige water liggende, als toevluchtsoord voor de omwonenden. De haven met zijn huidige vorm stamt uit ong. 1850 en diende voor het vervoer van landbouwproducten, vooral suikerbieten naar de fabrieken in West Brabant.

De Heerenkeet bestaat 255 jaar!!
En dat gaan we vieren met u!,
Van oktober tot en met maart een 4- gangen keuzemenu,
met heerlijke oude en vergeten gerechten. € 25,5 p.p.
Wijnarrangement € 9,50 2 glazen met een bijpassende wijn.

Voorgerecht
Salade met licht gerookte Sukade met biet en kweepeer ( merlot Portugal of
Salade met in Japanse sesam gemarineerde zalm (chenin blanc Zuid Africa )

Soep
Zachte bloemkoolsoep met roquefort Of
Chowder met vis en schelpdieren

Hoofdgerecht
Pork Wellington en champignon (blanc de noir Duitsland)Of
Gebakken Zeetong met kreeftensaus ( Chardonnay Frankrijk)
***
Dessert
Chocolade surprice ( P.X. spanje)